EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania został zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i Euro- Toques- organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.

     W naszej szkole 28 listopada 2022 roku uczniowie klasy IV, V i VI oraz VIIIb przygotowywali tosty, korzystając ze sprzętu zakupionego przez szkołę w ramach programu „Laboratoria przyszłości”. Degustacja odbyła się podczas długiej przerwy w czasie, której uczniowie częstowali się przygotowanymi przekąskami.

Anna Kopczyńska

Anna Noga

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status